fredag 29 augusti 2014

Hemgjord nutella

Jag vet inte hur många bloggar som lagt upp recept och bilder på hemgjord nutella (nötkräm). Alldeles nyss testade jag att göra en egen variant. Den blev riktigt god, lite vuxen smak. Ska fråga barnen senare vad de tycker, kanske kakaosmaken tar över.


Nötkräm på Sandras vis

200 gram hasselnötter
0,7 dl kakao (jag använder en lyxig variant som har mycket mer smak än vanlig från mataffären)
1,7 dl florsocker
2,5 msk kokosfett, naturell
0,5 tsk vaniljpulver
salt (lite för att bryta av det söta)

Rosta hasselnötterna i ugn, ca 10 minuter, 200 grader. Gnugga av skalet och kör sen nötterna till en slät massa i en mixer. Vispa i de övriga ingredienserna och häll upp på burk med tättslutande lock. Förvara i kyl för längre hållbarhet och hårdare konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar