måndag 4 augusti 2014

4 år

Igår var det familjens yngsta medlem som fyllde år. Lilla stora damen blev 4 år och firades av familjen och mormor och morfar. Hon väckte oss strax efter klockan sju och vi tassade ner för att hämta paket medan hon låg kvar i sängen och flinade. Sen sjöngs det och kramades och de tre paketen öppnades. Det var en cykelsits till dockorna så att de kan åka med på pakethållaren. Lilla Gubben och Herr Nilsson låg i det andra paketet och i det sista fanns Trassel-Lego, tornet med en massa saker och såklart Rapunzel, Pascal och Flynn Ryder. Lycklig tjej!


Efter frukosten packade vi väskan och for till Sövdesjön för att bada. Årets varmaste dag, till och med vinden stekte i nacken. Vattnet var behagligt varmt och båda barnen ökade på sina flyt- och simkunskaper. För att komma hem i tid och hinna med lunch och att göra tårta, lämnade vi Sövde tidigare än vad barnen tyckte var okej. Förbi Sjöbo för att handla, beställa kebab och slutligen en extra vända till Eriksgården för att köpa jordgubbar till tårtan. Det blev en väldigt sen lunch.


När mina föräldrar kom blev det full rulle igen. Presentöppning (Barbie i rosa cabriolet och en rosa fjäderboa) och tårta och närapå smältläge i vardagsrummet. Klockan sex på kvällen var det 42 grader i solen, 30 i skuggan och 29 på ovanvåningen. Det var inte lätt att somna i den värmen, trots att fläkten gjorde sitt bästa.

Jag frågade dottern, när hon låg i sängen, om det varit en bra födelsedag. "Nej, storebror är så tråkig och dum och bara förstör min födelsedag." Jahapp, det där vädret har minsann gjort oss alla till smågriniga troll som störs av det mesta.

Helgen kan ändå sammanfattas som en bra avslutning på ledigheter. Makens födelsedag i fredags. 4-årskalas för dottern i lördags och så födelsedagen igår. Full rulle, stressfaktor max och en massa goa minnen att lagra till tråkiga dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar