måndag 2 juni 2014

Torsdag till måndag, maj till juni

Det är sommar. Ljuvlig och underbar sommar. Varmt och kallt och skönt grönt. Ursvenskt vackert. Näktergalen sjunger dag som natt och göken ackompanjerar där det passar. Syrénerna har blommat över och bigaråträd och plommonträd har fått massor av gröna stenhårdingar som om inte allt för många veckor har blivit till saftiga frukter.

Vi har haft besök över hela långa helgen. Barnens farmor och farfar har förgyllt dagarna och det blev nytta med nöje. Äntligen är listerna i sovrummet på plats. En del av köksluckorna är slipade och målade en första gång och barnen är lekta med till bristningsgränsen (sonen håller nog inte med, men vi får se hur trötta de små liven är i kväll när de kommit hem från skola och förskola). Solen visade upp sin vackra sida och lät oss få varma dagar med mycket utetid. Vi har varit i Vantalängan (vid Brösarp) och ätit frukost och njutit av naturen. Igår blev det korvgrillning vid Hörjelgården (i stekande solsken) och de andra dagarna har spenderats på hemmaplan. Det blev en härlig övergång från maj till juni och om en och en halv vecka börjar sommarlovet.

Långa och roliga dagar gör gott för själen. Delar av min insida hinner tyvärr inte med och idag är det lite si och så med ork. Kursen kändes övermäktig och uppgiften fick mig ännu mer ur balans. Istället för att hoppa i joggingkläderna när jag kom hem blev det en lång promenad. Som jag har saknat de långsamma turerna längs grusvägen. Att stanna vid var och varannan blomma för att njuta och fota och samtidigt känna dofterna från naturen. Prata lite med kossorna och se de vita molnen glida sakta mot den blå himlen. Tankarna sorteras och i många fall blir det bra. Andra gånger blir det bara snurrigare och då är det tacksamt att stanna och ta ett djupt andetag och försöka låta det svåra flyta iväg med vinden.

Det blir en lugn eftermiddag och kväll. Vi parkerar oss i soffan och njuter av en film och låter alla borden och måsten vila till en annan dag. Kanske försvinner de. Ibland är det viktigt att bara vara så att jaget kan komma ikapp nuet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar