söndag 22 juni 2014

Midsommarafton med camping vid Immeln

Midsommarafton, vad göra? Vi blev faktiskt bjudna till ett par bekanta och deras sommarställe en bit upp i landet. Jätteroligt, men tyvärr alldeles för långt att köra med tanke på att det snart är semester och mer körning. Vi funderade in i det sista, valet stod mellan att fira hemma med biokväll för barnen och sen film för mig och maken när de små somnat, och att åka iväg och tälta en natt. Maken tyckte att Immeln var ett passande ställe, 1,5 timme bort. Jag kände att det kunde räcka med 40 minuter i bilen. Till slut fick vädret avgöra. Regn i södra Skåne, torrväder uppe i norr. Alltså packade vi in tält, sovsäckar, liggunderlag och kläder och ägg och sill och kräftor och snaps och saft och godis och allt annat som behövs för en trevlig midsommar i tassemarken.


Bra blev det! Bortsett från en kall vind så sken solen på oss mellan molnen och sjön bjöd på ett fantastiskt skådespel tillsammans med den nedåtgående solen. Barnen lekte, hittade fossiler, matade elden med kottar och vi föräldrar njöt av lugnet i naturen. Vi hade sällskap av ett stort gäng konfirmander som var på läger. De skrattade och skrek och sjöng hela kvällen lång. Natten var sval och trots att jag hade den varmaste sovsäcken blev det lite kallt om ryggen ett tag.

Frukosten smakade extra bra på midsommardagsmorgonen och alla var pigga och glada. När bilen var packad styrde vi hemåt igen med lungorna fyllda av frisk luft. Det var en mycket trevlig variant på det vanliga midsommarfirandet.

2 kommentarer:

  1. Det ser väldigt trevligt ut på bilderna, men tälta i den här kylan. Jag är en frusen Bobo Viking. Kram

    SvaraRadera
  2. Äh, Bosse, du får ju ha rejäla saker så fryser man inte. Eller hur, Sandra? ;)

    SvaraRadera