onsdag 25 juni 2014

I trädgården

En riktigt varm sommardag, full av dofter och vackra växter. Smultronen lyser röda i stengärdet och längs ytterväggen. Jordgubbarna är fortfarande vita och bigaråerna stoltserar med de skånska färgerna. Intill gamla stallet blommar de båda rosenbuskarna för fullt och nu syns det hur illa jag beskurit dem. Till nästa år får det bli skråklippning och sen får vi se hur det går.

Schersminen står bullig och pryds av vita doftlösa blommor. Grannen har jasmin och när jag springer förbi dem doftar det som hemma hos mamma och pappa. En stor del av deras tomt är omgärdad av jasminbuskar. Jag ska be om några så att vi kan byta ut den fula tujahäcken och slippa känslan av instängdhet. Pionerna är strax överblommade och de hänger tungt mot gräsmattan, bruna och frasiga. Det lilla plommonträdet har liksom de andra somrarna fullt sjå med att nära de mängder av plommon som vuxit fram. Det stora plommonträdet mår däremot inte bra. Frukterna skrumpnar ihop innan de ens blivit stora som en tumnagel. Vi får kanske såga ner det och planera något annat på det stället. Fast, var ska då hängmattan ta vägen? Trädet får stå kvar.

De fem äppelträden har massor av kart i år. Hur ska vi hinna med att göra något av alla äpplen? Det brukar bli svårt nog med två eller tre fyllda träd. Sensommarfest med äppelplockning, det ska jag komma ihåg. Vi bjuder in några vänner och låter dem plocka åt sig själva och därefter står vi för middag i trädgården. Äppelfest i sensommaranda.


1 kommentar:

  1. Åh, en äppelplockarfest. Vilken bra idé! :-D

    SvaraRadera