fredag 4 april 2014

Vårvindar friska, slå och piska

Förtjusande soluppgång, frostklädd natur och friska vindar.


Aprilvädret letar sig ända ut i de spruckna fingerspetsarna. Gräset ligger tryckt mot marken när vårvindarna sveper fram i full fart. Bebisgungan roar sig själv nu när ingen är liten nog längre. Den gungar högt högt och jag hör nästan hur det bubblar av skratt. Barnens kvarglömda såpbubblesaker flyger omkring på innergården och ute på fältet hukar sig hararna med öronen tätt bakåt.

Jag längtar efter värme. Få hänga undan vinterkläderna helt till åtminstone slutet av oktober. Byta ut grova kängor mot svala skor och till och med kunna glömma kvar strumporna i lådan. Slippa smörja in händerna vareviga dag för att inte få fler självsprickor. Slänga med en munktröja i barnen väskor, om ifall att det skulle bli svalt under dagen. Putsa av utemöblerna och äta första lunchen vid dukat bord och ha fötterna på gräsmattan. Jag vill ha mer vår än så här. Minst 15 grader varmt och ingen vind. Det blåser alltid mycket här vi bor. För att hitta lä måste du ställa dig bakom en öppen port eller gå inomhus.

Just idag är det svalt och blåsigt och de allra tjockaste inneskorna värmer upp fötterna och den skönaste sjalen värmer nacken. Fingrarna värmer sig själva när de letar sig fram över tangenterna. Kaffe skulle vara gott. En paus innan det är dags att hämta hem barnen och göra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar