måndag 3 mars 2014

In i dimman

Vi vaknar till dimma, vi somnar till dimma. Det är tjockt och kallt och drömskt. Februari övergick i mars och barnen lämnade kvar sina febrar i vabträskets djupa hål. Nu njuter vi av ljusets återkomst, av snödroppar, vintergäck, krokusar och tulpanlökarnas krispiga blad som letat sig upp mellan de förmultnande löven. Syrenbuskarna släpper fram lite grönt längt ut i knopparna och bönderna har putsat upp traktorerna och åker fram och tillbaka på åkrar och vägar.

När alla var friska nog att lämna huset, vilket inträffade i lördags, klädde vi på oss och traskade iväg mot ett litet äventyr. Familjen skulle testa på geocaching, "skattjakt" i närområdet. Först visade appen fel plats och vi letade onödigt länge längs ett stengärde. När datan uppdaterats kom vi rätt och sonen jublade lyckligt när skatten plockades fram. Vi lämnade vår signatur, la tillbaka föremålen och firade det hela med varsin dröm. Barnen ville gå fram till de personer som arbetade med att göra flätesgärden vid Hörjelgården. Familjens båda herrar hjälpte till med det sista och dottern plockade upp träbitar från marken med dagens största leende på läpparna. Vi är invigda i geocachingens värld och snart är det dags för nästa äventyr. Det finns säkert fler cacher att hitta i närheten.

Jag ska minsann ta och tina upp mina kalla fingrar under en varm filt. Dagens långa promenad var riktigt kylig och blåsig och nu är det svårt att få tillbaka värmen. En kopp kaffe och lite "Escape to the country" lättar alltid upp stämningen. Ikväll tjuvstartar vi fettisdagen med hemgjorda semlor på vårt vis.2 kommentarer:

  1. Fina bilder. Det var mycket dimma i helgen. Den där sporten verkar vara rolig. Kram Bosse

    SvaraRadera
  2. Välkomna upp ur vabträskets djupa hålor! Vilken härlig dag ni har haft, spänning och skönhet i ett. Kramar

    SvaraRadera