fredag 28 mars 2014

Gladheter


Det är fredag och jag har gjort gladsaker. Maken följde sonen till bussen och sen följde han med dottern till förskolan för att vara med henne hela dagen. Alltså behövde jag varken klä på mig eller lämna huset förrän jag själv ville. Dessutom hämtar far och dotter storebror på hemvägen. Mycket ovanlig känsla att varken lämna eller hämta. När huset endast innehöll en katt och jag var det dags att hoppa i träningskläderna för en löptur. Oj, det var segt idag. Jag gick hundra meter, sprang en knapp km, gick hundra meter och vände sen om och sprang resten av vägen hem. Någon måste ha lagt en elefant i mina lungor, det var tungt. Magen krånglade oerhört igår, jag somnade med värmefilt på magen och låg och vred mig stora delar av natten. Smärta under revbenen, antagligen något jag ätit ihop med trötthet. Saknar kaffet idag.

Efter stretch och dusch invigde jag en klänning som hängt i garderoben ett tag. Det blev svart och åter svart, tur att knästrumporna avvek helt. Jag hade tänkt ta mig till Stenshuvud, men fingarna kliade efter att få göra armband så det blev en kort tur till Thumblittle istället.


Tillbaks hemma igen studsade jag ut i skogsdungen för att njuta av alla vitsippor. Alla, det fanns två som hade vecklat ut sig, den ena försökte gömma sig under löven och den andra hängde med nacken. De senaste nätternas frost har väl sugit musten ur dem.


Efter lunchen plockade jag fram pärlor och gjorde två armband. Ett med barnens namn och ett med budskap, det på bilden. Jag (och tusentals med mig) gillar orden "Live, Love, Laugh", så de fick samsas med färgglada pärlor på en tunn gummitråd. Färgglatt och tänkvärt på en och samma gång.


Även pennan rastades idag. Igenkänningsfaktorn på bilden undertill är stor. Jag älskar att fota och barnen tycker att jag är trist. Igår berättade sonen för sin pappa att jag alltid säger "Jaha", spelar ingen roll vad det handlar om. Som jag skrattade åt det.


Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Underbara teckningar Sandra. Förstår att det är skönt med egendag då och då.
    Helgkram Bosse

    SvaraRadera
  2. Sån härlig dag du haft! Och fin teckning! :-) Ha en fin fredagkväll med familjen.

    SvaraRadera