torsdag 13 februari 2014

4good-kväll i Malmö

I tisdags åkte jag och min syster till Malmö för att lyssna till fyra intressanta personer och för att få en lyckokick. Det var nätverket 4good som anordnade ännu en kväll på Palladium. The Power Of Passion.

Eventet började klockan halv sju, insläpp en halvtimme tidigare och när vi kom tio i sex ringlade sig kön fram längs Södergatan. Besökarna bestod till 99,5% av kvinnor, bara några få män stod tysta och försvann nästan i kacklet. Foajen fylldes snabbt och ljudvolymen var hemsk, vi kvinnor pratar bara högre och högre ju fler som samlas på samma plats.

På allas stolar stod en rosa pappkasse, en goodiebag, full av spännande saker. Bland annat vatten, choklad, D-vitamin och en mascara. Vi hälsades välkomna och därefter var det utlottning av roliga prylar, upplevelser och ätbart. Ingen vinst till oss den här gången. Första person ut på scen var Louise Hoffsten, sångerska (Jag tror att de flesta vet vem hon är. Sonen, 7 år, visste). Hon pratade allmänt och det var roligt att hon blandade in sång mellan orden. Nästa person upp på scen var Maria Lindberg, världsmästare i boxning. Hon pratade om sin passion och sitt driv för boxningen. Att aldrig ge upp, fortsätta att kämpa, vara uthållig. Tack vare det kunde hon återfå sin proffsboxningslicens och på så vis bli världsmästare. Nu är jag ingen peron som uppskattar den sporten. Men jag uppskattar drivet hos Maria.

Det blev paus, återigen höjdes volymen och i foajen serverades det rött vin och det fanns olika stationer att besöka och få information/provsmakning/tillfälle att köpa produkter, och så stod några av huvudpersonerna och sålde och signerade sina böcker. Vi passade på att kolla in Supernatures hörn, provsmaka nyttigheter och prata med grundaren, John Opsahl. Vi smög oss också fram till Mini och fick tag på varsin tablettask tuggisar innan klockan ringde och det var dags att gå tillbaka till salongen.

Nästa talare var Sébastien Boudet, mästerbagare, kokboksförfattare, jurymedlem i Dessertmästarna (på TV i höstas), med mera. Han pratade om sin uppväxt i ett bagarhem, om sina drömmar och om att förverkliga dem och fortsätta att utvecklas. Det var riktigt bra, jag blev dessutom helt såld på hans franska brytning. Sist ut var Marika Carlsson, komiker som setts lite här och var. Hon berättade om sin barndom och om hur hon kom in på komikerbanan. Jag skrattade hejdlöst och applåderade händerna blåa. Vilken härlig kvinna!

För er som inte vet vad 4good är, titta in på deras hemsida. Det kostar inget att vara medlem och det förtjusande livsbejakande att vara med på deras event. Jag har varit på tre av dem, vunnit biljetterna två av gångerna. Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar