måndag 13 januari 2014

Raw food-bollar med lakritssmak

I ett tidigare inlägg länkar jag till Linas recept på lakritsbollar. I eftermiddags gick det inte att stå emot suget längre. Matberedaren plockades fram och sen rotade jag runt i skåpen efter ingredienser som passade mig. Utgick från Linas recept men gjorde på mitt vis.

Lakritsbollar, ca 25 st.
0,5 dl valnötter
2 dl cashewnötter
2 msk russin
6 st dadlar, urkärnade
1,5 tsk lakritspulver
1 msk kakao
2,5 msk kokosolja, med smak
2 msk kokosflingor
1,5 msk vatten

Mixa samman alla ingredienser och forma till små bollar. Smeten är kornig och det går inte att rulla utan att det faller sönder. Rulla bollarna i kakao för en djupare smak. Ställ i kylen minst en timme för att få det perfekta resultatet. Försvinnande goda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar