onsdag 22 januari 2014

Mat, mat, mat

Vädret tillåter mycket tid inomhus. Sockeravvänjningen får mig att tänka på sånt som stoppas i munnen. Helst godis och bullar, sött och gott. Dottern gillar varken dadelbollar eller lakritsbollar, så vi två knåpade ihop en ny slags boll. Jordnötssmör, havregryn, kakao, kokosflingor, kokosolja, saft från citron och kokosmjölk. Resultatet blev torra bollar, som dottern gillade och vi andra sa "Nja" åt. Jag rullade lakritsbollarna, äntligen, i kakao och njöt av en direkt efteråt.

Dagens recept är majspannkakor. Vi åt dem med hallonsylt, smaksatt med stevia.

Majspannkakor, ca 10 stycken stora
4 ägg
8 dl majsmjöl
4 dl Havredryck
0,5 tsk salt
fett att steka i (ex. kokosolja, mjölkfritt margarin)
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Rör ner lite fett och låt stå några minuter. Stek med en klick fett i stort järn, några minuter på varje sida. Servera med sylt eller färska bär.


Det blev två limpor bröd idag också, dinkelvarianten med linfrö och solroskärnor. Jag ska nog ta mig en smörgås direkt efter Sveriges mästerkock.

1 kommentar:

  1. Men va konstigt. Jag skrev en kommentar innan idag men den är puts väck nu :-(
    Iaf så tipsade jag om lite sidor för inspo. Här kommer några igen.

    http://bakasockerfritt.se/
    http://vardagslivmedlchf.se/category/mejerifritt.html
    http://www.ceciliafolkesson.se/tag/mejerifri-lchf/

    Sockerfria och mejerifria recept (ska det vara iaf)

    Kram

    SvaraRadera