söndag 26 januari 2014

Kladdkaka och valpgos

Idag besökte hela familjen den gård där jag spenderade min NUR-tid. Sju lyckliga små valpar mötte oss i deras gympalokal och två vuxna tikar skuttade glatt på grund av vår närvaro.


Jag bakade en kladdkaka att ta med till gården. Det blev en helyllevariant med både socker och mjöl.

Kladdkaka, 6-8 bitar
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
100 g smält smör (mjölkfritt margarin)
1,5 dl cashewnötter
kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Ta lite av fettet och smörj en rund form, blanda ner resten i smeten. Dela cashewnötterna på mitten och rör sedan ner dem med det andra. Häll kokosflingor i formen och skaka så att botten och sidan täcks. Häll ner smeten i formen och se till att hela botten täcks. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Servera som den är eller med grädde och färska bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar