måndag 20 januari 2014

Experiment i köket

Den sista lakritsbollen åts upp igår och idag har jag gjort en ny sats. Ökade på mängden av allt (blev kanske lite väl mycket kokosolja), mest lakritspulver, så att bollarna kanske räcker mer än en vecka. Tyvärr tog kakaon slut så de glansiga små godsakerna står odoppade i kylen.


Dagens experiment blev muffins. Båda barnen är hemma, dottern med feber och sonen för att det var sånt oväder i morse att jag inte ville skicka iväg honom till skolan. Då passar det fint att baka tillsammans. Gluten- och mjölk- och sockerfritt. Muffins med hallon (plus tre testformar med lakritspulver). Det blev sådär. Lakritsvarianten blev bäst eftersom det inte fanns några bär som vattnade ner kakorna. De med hallon var kladdiga i mitten men mörka ovanpå. Det kan bero på vilka ingredienser vi hade i. Här kommer ändå receptet för den som vill prova.

Muffins med hallon/lakritspulver, 15 stycken.
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl sukrin
1 dl havredryck
50 g margarin

1,5 dl hallon
lakritspulver

Smält margarin och låt svalna. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och sukrin fluffigt/poröst i en större bunke. Rör ner havredrycken, därefter rörs mjölblandningen ner och till sist ska det svalnade margarinet också röras ner. Blanda försiktigt ner hallon eller lakritspulver. Grädda i 225 grader, 10-12 minuter. Låt svalna innan det är dags att smaka.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera