söndag 15 december 2013

Tredje advent, en regnig dag

Sju plusgrader och regn. Nu är det störtlöjligt väder. Vi har längtat efter att få åka pulka till jul, nu får vi nog plaska i vattenpölar och sitta inne med Den försvunna diamanten, Trettioett och en återhållen frustration.

Den här dagen har rusat fram. Jag hann knappt ur sängen förrän det var dags att hoppa in i bilen och åka till våra vänner som skulle bjuda på adventsfika och bebisbeundran. Det var riktigt skönt att komma in i ett varmt hus som doftade av julkryddor och hade en känsla av lugn. Lilla bebisen sov större delen av tiden men när hon väl var vaken tittade de små ögonen runt på allt som var nytt. Våra barn blev snabbt rastlösa och härjade omkring en stund innan de till slut hamnade i soffan, den ene med ett NintendoDS och den andra med min telefon. Dottern lyckades få till en bra bild på mig. De gillar att fota båda två, undrar om det är så att mitt stora intresse smittat av sig?


Om nio dagar är vi många som sitter och gnuggar oss i ögonen efter en dag med mycket mat, Tomtebesök och lyckliga barn att lugna ner och hålla på halster. Om två veckor är det dags att börja leta fram glitterstassen, 2014-års almanacka och champagneglas. Just nu är det söndagen den 15:e december, en av många härliga väntansdagar, en dag på väg mot natt och vila. Imorgon börjar en ny vecka, en vecka som innehåller en hel del roligheter, faktiskt bara sådana. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar