lördag 7 december 2013

Snö och pyssel på slottet

Den första snön föll redan igår. Den föll och nuddade marken och sveptes iväg direkt igen. När jag i morse klev upp efter en välbehövlig sovmorgon, föll flingorna igen och i bakgrunden strålade en fantastisk soluppgång. Vilken syn, vackert att börja dagen med den utsikten.


Efter lunch drog vi på oss vinterkläder och hoppade in i bilen för att åka till Christinehofs slott och göra julpyssel på gammalt vis. Jag och maken gjorde, med hjälp av barnen, de fulaste halmbockarna någonsin. Makens såg ut att ha svultit svårt under en lång tid och min såg ut att vara hälften dromedar, hälften gås. Bättre gick det med bivaxarken som vi gjorde julgransdekoration av. Slutligen blev det kransar, en till ytterdörren, en till makens jobb och en som sonen blev skitförbannad på. Ljusstöpningen hoppade vi över, det skulle ta en evighet att få till några smala stycken.

När vi kom ut till bilen hade det kommit ännu mera snö och nu är det vitt överallt. Visserligen ett alldeles för tunt lager som kommer att smälta bort redan imorgon. Men det är tillräckligt mycket för att göra barnen lyckliga och tillåta dem att göra snöbollar och busa en stund. Jag njuter av ljuset och glittret som skapas när ljuset från fönsterna speglar sig i flingorna.

1 kommentar:

  1. Men vilken härlig myspysdag med familjen! Och en bock som ser ut som en gås passar väl perfekt under granen?;-) Riktigt trevlig andra advent. KRAM

    SvaraRadera