söndag 3 november 2013

Vi tar det en söndag

Mitt i natten kom det kom in en liten kamin till stora sängen. Det tog ganska lång tid innan jag och tösen somnade, hennes hand i min och ojämna andetag i sovrummet. Jag fick en välbehövlig sovmorgon och klev upp tillsammans med min huvudvärk. Regnet smattrade mot rutorna och resten av familjen satt i soffan och tittade på barnprogram.

Dotterns feber har stigit under dagen och sista kollen visade på 40,3. Då fick jag otroligt nog i henne en dos febernedsättande (vilken tur att en röd liten godisbit fanns tillhands) och en stund senare hade humöret vänt en smula och orken fyllts på i den lilla kroppen. Storebror har antagligen råkat ut för urinvägsinfektion, stackarn. Han somnade full av oro och imorgon är det vi som står först i kö på vårdcentralen.

Min huvudvärk sitter i, värkstillande eller ej. Jag tog mig ut på en promenad i gråvädret. Mössa och vantar, fladdrande byxben och hopp mellan vattenpölar. Stormen tog sig friheter i skogspartierna längs vägen. Det ligger många avbrutna grenar och hela träd på sina ställen. Löven som rycktes av från sina grenar tycks ha försvunnit. Det är bart och geggigt på marken. Till och med gräset börjar ge upp. Jag vände tidigare än vanligt eftersom orken inte behagat återvända i kroppen. Efter tio meter kände jag hur det började snurra i huvudet. "Nu svimmar jag när som helst!", tänkte jag. Fäste blicken på ett hus längre bort och tvingade mig själv att stanna kvar i verkligheten. Visste inte om det var läge att lägga sig ner, ringa hem eller försöka gå hem. Jag tog några steg och världen väntade några sekunder innan den följde med mig. Steg för steg, små målbilder att övervinna, till slut kom jag hem. Då blixtrade huvudvärken och jag pustade ut i köket. Eftersom barnen satt i soffan ville jag inte oroa dem genom att berätta för F om upplevelsen. Något är inte helt rätt i mig.

Fint är att maken mår bra. Han har varit ute på en av sina löprundor och kom hem glad och nöjd. Han har dammat några av rummen och tillsammans har vi fått den här dagen att passera på ett ganska bra sätt. Snart är det dags att släcka lamporna och krypa ner i en alldeles nybäddad säng och kåldolma in sig rejält i täcket. Glömma feber, infektioner och huvudvärk för en natt. Drömma om vackra ting och lyckliga stunder.

2 kommentarer:

 1. Vackra ting och lyckliga stunder, det drömmer jag också om här från mitt soffhörn där jag ligger med ont i halsen och undrar hur ont i halsen man egentligen kan ha och jag sänder varma tankar till dig och kryapådigkramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, fina Pia. Jag hoppas att du inte har lika ont i halsen längre så att soffhörnet kan få vila en stund och du ta dig ut i er fina trädgård.
   Kram

   Radera