lördag 16 november 2013

Tindrande ögon och trötta öron

Julmarknad, ordet låter som bjällror, pepparkakor och julmusik i en enda kompott. I verkligheten är det som att bemästra tolv lejon, en skräckfilm och ett besök på Ge-Kå's. Julmarknad i Högestad, underhållning av Frälsningsarmén (tänk Yrrol fast falskt) och medelåldern på besökarna hamnade säkerligen inte under 70 år. Barnen fick reda på att Tomten skulle finnas i lokalen och våndades över att vi aldrig hittade honom. Eller, jo det gjorde vi. En lång tomte som bjöd på pepparkakor och var artig under en hel minut. Vi köpte choklad till våra små för 100 kronor, lyxchoklad till barn som uppskattar mängd före kvalitet. Sen åkte vi igen, fattiga och med huvudvärk.


Dagens höjdpunkt blev middagen. Sonen önskade plockmat och så blev det. Himla gott och varierande, en fullträff. En mätt och nöjd familj sjönk ner i soffan där barnen valde Lilla Jönssonligan. De små är nyss nattade och jag är åter i soffan, maken är på väg ut för att ta en pipa. Vi väntar på Downton Abbey, bästa lördagsunderhållningen.

1 kommentar:

  1. Men vännen, julmarknad ska ju vara något helt annat, myspys och stämning och glögg och knarrande skor på nyfallen snö. Jag tror jag får ta med dig på en riktig julmarknad någon gång! Kramis

    SvaraRadera