måndag 9 september 2013

"Vad har du för hobby?"

För en månad sen satt jag och min syster på en filt mitt ute i naturen. I helgen gav vi oss ett helt dygn tillsammans i naturen. Vi åkte till Heinge strövområde och njöt av en ovanlig septembervärme, grillade marshmallows över öppen eld samtidigt som skymningen sänkte sig över lägeplatsen. Vi väcktes alldeles för tidigt av nyfikna djur som nosade på tältet och vi bytte ut lungornas gamla luft mot ny och vi hade det fint.

För en månad sen pratade jag och min syster om vad vi har för hobbyer. Då var vi tysta och kom inte på något speciellt. Vi hade helt enkelt tappat bort oss en smula. Nu hade vi båda svar att ge. Naturen, att vara utomhus och njuta av frisk luft och se och höra allt det underbara, det är vår hobby. Var och en på sitt vis, men ändå samma utgångspunkt. Jag blev sprittande glad inombords av att faktiskt erkänna att utomhustid i naturen är det bästa jag vet. (Familjen är på ett helt annat plan.) Det finns inget som ger mig samma frihetskänsla, inget annat får mig att känna livet på samma sätt, naturen ger mig den känsla och det förtroende som jaget behöver.

"Vad har du för hobby?"

"Naturen." 

1 kommentar:

  1. Naturen är en mysig och bra hobby att ha. Kravlös, föränderlig. Visar upp så många ansikten. Vilken läcker bild du tagit. Gillar vinkeln och den bastanta stammen.

    SvaraRadera