måndag 30 september 2013

Höst i paradiset

Idag har det varit en sån där riktigt höstig dag. Sval morgon med regndroppar mot huden. Uppsprickande himmel med fluffiga vita moln. Bitande vindar med doft av kogödsel.

Det är en känsla av höst i paradiset. Filmen med just det namnet har sitt paradis alldeles i närheten av den gård där min rehabilitering ligger. Paradiset är stort, det sträcker sig ändå från naturens storhet in till hjärtat på mig - och dig. Mogna äpplen som släpper sitt fäste och dunsar mjukt mot daggvått gräs. Fluffiga katter med klarblå ögon som spinner mjukt mot handen. En klunga nyckelpigor som håller värmen tillsammans på ett globformat äpple. Fyra små dunsande valpar som öser ut sin kärlek genom de gosiga kropparna. Paradiset.

På hemmaplan finns mitt paradis. Lyckliga barn med smutsbruna kinder. Ett hem som alltid inger trygghet. En man vars famn är större och varmare än solens långa strålar. En stor trädgård, full av liv och ögonfröjd. Och jag, en person som tar sig tid att se det vackra, känna pulsen och höra ljuden. Tillsammans fyller vi varenda bokstav i paradiset och ger det en mening. Meningen med livet. Kärleken.


1 kommentar:

  1. En härlig hyllning till det som är viktigast när det kommer till "kritan". Familjen, hemmaplan och kärleken. Höstkramar

    SvaraRadera