fredag 13 september 2013

Fredagen den trettonde

Förr, för alldeles för många år sen var fredagen den trettonde en riktigt otursdag för mig. Inte för att det hände något speciellt hemskt, men för att jag genom min oro drog fram olyckor och såg det negativa i allt som hände under dagen.

Nu ser jag fredagen den trettonde som en helt vanlig fredag. Bortsett från idag och den stund då en handläggare på Försäkringskassan ringde och ville prata om mitt ärende. Jag var tvungen att skjuta fram samtalet en timme eftersom jag stod mitt i affären, och det är sällan en bra idé att prata viktigheter när olika sorters ljud strömmar in i huvudet hela tiden. En timme senare ringde handläggaren upp mig och jag fick svara på hundra frågor och förklara hälften av svaren för honom. Ändå blev det inte helt bra. Det är av yttersta vikt att det blir bra för luften är svår att betala med nuförtiden. Luften blir dessutom svårare att andas när det ligger orosmoment på mina axlar.

Borsta borsta, bort med oron. Just nu är det inget jag kan göra åt det hela. Så istället för att skapa en stor klump i magen och dra upp axlarna ännu mera mot öronen tänker jag gå ut i solen och njuta av alla färger och dofter och ljud som denna fredag den trettonde kan erbjuda.
Soluppgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar