onsdag 28 augusti 2013

Som en gåva

Lilla damen var hemma med mig idag. Hennes dunderförkylning från igår hade reducerats till några nysningar, lite snor och hosta. Humöret var det inget fel på, sång och dans och prinsessafasoner avlöste varandra. Vi åkte till affären och köpte en tidning, det är en grej vi gör när någon i familjen är sjuk. Dottern valde en tidning om en liten älva i gröna kläder, ett sött halsband var bonus. En mycket nöjd tös satte sig i kökssoffan och bläddrade i sin tidning samtidigt som munnen proppades full av kanelbulle.


Min dagliga promenad utökades med en knallrosa barnvagn och en liten tjej iklädd en knallrosa prinsessklänning. Dagen till ära förärades vi med högsommarvärme, svetten pärlade sig under toppen när jag flåsade fram utan skugga. Vad skönt det var när treåringen i vagnen tjöt efter björnbär när vi kommit halvvägs. Skugga, björnbär och getingar. Det blev inget långt stopp, däremot sött.


Så skönt det har varit att få njuta av ännu en sommardag. En riktigt fin sådan. På fredag ska jag ut i skogen och sova under stjärnorna. Vädret ska vara fint och temperaturen varm nog. Ett litet moln seglade upp på förväntningshimlen idag, min hals ömmar och det hörs på rösten att något är på gång. Maken lovade att köpa Esperitox till mig när han ändå skulle åka iväg och löpträna. Hoppas, hoppas verkligen att tabletterna hjälper. Om inte så får jag lägga mitt hopp till placeboeffekten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar