torsdag 7 mars 2013

Tycka om

Snödroppar, de är lätta att tycka om. De står där en dag och dinglar med sina vackra blommor.

Det här inlägget ska inte handla om snödroppar. Jag tänker skriva något smått om annat som gör vardagen lite finare än vanligt. Sånt som värmer, roar, förgyller, skapar eftertanke och som visar att det finns massor av vänskap även i den virtuella världen. (Det är tack vare datorn jag fann mannen i mitt liv.)

Livsnjutaren. Bara namnet gör att jag blir glad och upprymd. Livsnjutaren är en hjärtefin person som skriver om det vackra i livet. Orden dansar fram över skärmen och lämnar mjuka spår hela vägen in i själen. Denna person bor i vårt vackra grannland men befinner sig både här och där i världen beroende på vart arbetet tar honom. Han beskriver platser så väldigt förtjusande och toppar inläggen med fina bilder. Besök den bloggen för att lyfta dagen. (Det är kanske det jag ska bli när det är dags att bli stor, "Sandra - Livsnjutare".)

Lina. Denna fina kvinna har varit med om en del omtumlande händelser och bloggar nu om sitt liv och vad det för med sig. Jag tycker mycket om sättet Lina beskriver vardagens banor och kan känna igen mig i mycket. Det är mycket glädje och insikt bakom orden men också en dos av sånt som gör ont och som inte alltid är så snällt mot oss. Kika in hos Lina för en nerstressad stund.

Bosse Lidén. Den här bekantskapen finns väldigt nära mig, rent geografiskt, bara ett par mil iväg. Bosse skriver om vardag, tankar, fantasi och har en stor dos humor instoppad i de flesta inlägg. Ibland skrattar jag högt och ibland sitter jag med ett stort frågetecken över mitt huvud. Sanning eller hittepå, hur har han nu tänkt? Orden är fängslande och rycker bort din verklighet för en stund. (Psst, håll utkik efter namnet, det kommer nog en bok på hyllorna om ett tag.)

Pia. Jag vet inte hur den här fantastiska kvinnan kom in i mitt liv men jag är oerhört glad för att det blev så. En dag läste jag ett inlägg och blev såld på ett kick. Pia bor i ett eget kungadöme, Kammebornia, tillsammans med man och barn och djur. Deras värld skimrar och glittrar och är fullt av sånt som jag drömde om som barn. En slags Astrid Lindgren-värld blandat med nutid och flera skopor kärlek. Pia-drottningen är klok som en bok och vet precis vad hon ska göra med sin klokskap. Klicka dig in till QoK och låt dig förföras av vackra ord och bilder.

De här bloggarna är mina "måste bara kolla" på datorn varje dag. De är mina tycka om just nu. Självklart har jag annat att tycka om, familjen är oruckbar i toppen och naturen näst efter det, jag själv finns också med i toppen. De fyra bloggarna får min alldeles egen utmärkelse, Tycka om, och nu tycker jag att du också ska läsa deras fina ord.


4 kommentarer:

 1. Fina Sandra! Jag rodnar och bugar ödmjukast. Det är en ära att bli läst av dig. Och vilket fint sällskap jag har! Bara favoriter :) Stor varm kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin avslutning på denna stormiga Österlen-dag. Få läsa de rosor/snödroppar du ger mig och tre andra mycket behagliga bloggar som jag också gärna besöker. Dina ord både berör och ger mig näring. Det har funnits dagar då jag funderat på vad jag håller på med när det gäller bloggen som tar mycket tid. Jag avläser statistiken men undrar vad tänker besökarna egentligen. Det är trots allt bara ett fåtal procent som skriver en kommentar. Tycker alla de andra att det är skapligt eller dåligt? Vilka är alla andra för mig främmande läsare? Ibland kan jag känna att jag lämnar ut mig och min familj för mycket. Det är när jag läser ditt inlägg som jag likt ett barn känner smaken av varm choklad efter en kall vinterdag. Även vuxna behöver ett kvitto ibland. Tack Sandra för att du ger mig positiv energi. Önskar dig allt gott.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 3. Fina goa du. Jag blir så rörd av dina ord. Jag håller med om allt som QoK skriver, även det med att de bloggar du beskriver även är mina favoriter. Jag är så tacksam och glad för vad internet har att ge oss. Den inblick jag har fått i ditt liv, på det sätt du vill dela det - känns så vackert på något sätt. Jag hoppas att vi en dag kommer att ses på riktigt. Det känns som det hade kunnat bli en mysig och fin stund, full av både tystnad, prat och reflektioner.
  Stor varm kram Lina <3

  SvaraRadera
 4. Tusen tack, vännen min! Jag tar emot din fina utmärkelse med tacksamhet och ödmjukhet. Och vilket gäng jag fick den tillsammans med! Gör mig riktigt stolt. Finslipar som bäst på "ditt" inlägg på norska, trycker på Publicera-knappen inatt. Eller kanske när jag varit i Aberdeen ett par gånger imorgon och kommit till hotellrummet i Stavanger.... Önskar dig en riktigt fin kväll! Och du? Du vet att jag gärna ger dig en Tycka om-utmärkelse tillbaka, är så glad att jag lärt känna dig genom bloggsnåren, jag läser och läser, ser på dina fina bilder, njuter av ditt språk, är så glad över att du vill dela så mycket med oss härute i blogguniversum, med mig.. Har jag inte varit inne på en stund pga mitt arbete med tidigtidiga morgnar och sensena kvällar och stuptrötthet ska du veta att jag alltid läser ikapp senare. Kram

  SvaraRadera