onsdag 6 mars 2013

Spetsar och en liten pärla

Tårarna är torkade och näsan snuten. Två timmar och lite till, så lång är Niceville (The Help). Precis så mycket tid behövs för att se en bra film och bli berörd i omgångar. Så mycket tid behövs för att slappna av och låta bli de egna tankarna. Det enda som har stört är en fasantupp utanför det öppna fönstret och känslan av hunger. Sushi, budgetvarianten från butikshyllan, slank ner tillsammans med ett stort glas vatten.

Idag bloggar Clara om att klara av saker, att våga och utmana. Jag blev alldeles matt av att läsa hennes inlägg. Det finns många olika sätt att utmana. Mitt sätt går tvärtemot var många andras gör. Jag behöver våga bara vara. Våga låta bli, släppa kontrollbehovet och istället få kontrollen över mina känslor och tankar. Vad lätt det är att läsa någon annans ord och känna sig otillräcklig. Claras ord gav mig en känsla att behöva dammsuga, ta tag i sängkläderna, vika tvätt, börja rensa i pysselskåpet och känna en enorm press för att jag bara sitter. Trots att det är precis vad jag ska göra för att må bra. Så väldigt olika vi är, människorna på den här jorden.

"Gör nu inget mer än att flytta tvätten från maskinen till tumlaren, Sandra." Min man utdelade en lätt order innan han åkte till jobbet. Jag nickade och log och tänkte, "jag ska försöka". Lämnade barn vid buss och förskola. Tankade bilen och köpte lunch (och en film och en tidning) och åkte hem och flyttade tvätten till torktumlaren. Okej, det blev lite mer än vad som var tänkt. Men, i det stora hela var det väldigt lite. Jag har suttit här i soffan och tittat på film, matat kaminen och fingrat på den lilla pärlan i halsbandet. Sen blev jag tvungen att resa mig upp och fota både pärlan och spetsarna på blusen. För sån är jag, fotar när det kommer ett tillfälle. Förevigar sånt jag tycker om.


1 kommentar:

  1. 'Våga släppa kontrollbehovet och istället få kontroll över mina tankar o känslor....'

    Guuud vad jag känner igen det!!
    Ibland e det sånt kaos i en att jag tvivlar på att kontroll finns, ibland vill jag inte ha kontroll, men oftast behövs den!
    Finaste Sandra, massor av kramar till dig <3

    SvaraRadera