söndag 3 mars 2013

Liebster blog award

Den oerhört ordbemästrande Bosse Lidén har gett mig en utmärkelse, "Liebster blog award", och jag tackar och ler med hela alltet. Att bli uppmärksammad för något jag gör, för att det känns rätt inom mig, känns oerhört fint och varmt.  

Den här utmärkelsen innebär, förutom äran, att svara på några frågor om mig själv. Jag har väldigt svårt att svara kort och enkelt på en fråga. Det finns så många tankar och så många svar. Fast det vet ni nog redan, varsågoda.

Vad ville du bli när du var liten?
Artist, få stå och sjunga på en scen inför massor av människor. Sen ändrade jag mig till reseledare och höll fast vid det i många år.

Vad är du idag?
Vuxen, förälder, gift, förvirrad, lite sjuk i kanterna men ändå glad för livet.

Vart vill du helst resa?
Tillbaka till Skottland, få visa mina barn hur underbart det är där. Island, Svalbard och hundra andra ställen finns också på önskelistan över resmål.

Var ser du dig själv om fem år?
Det vägrar jag tänka på.

Rött eller vitt?
Rött vin, vit snö.

Sommar eller vinter?
Till min stora förtjusning har jag insett att jag älskar alla årstider när de visar sig från sina bästa sidor. Sommaren är underbar med värme, lättare klädval, glass i stora lass och sena kvällar i trädgården. Vinterns kyla och speciella ljud är något som får mig att känna total lycka. Snöflingor som faller från alla håll och skapar en stor vit matta över landskapet, det är en speciell känsla. (Vår och höst ingår inte i frågan, men har väldigt mycket att erbjuda.)

Skog eller hav?
Aldrig utan någon av dem! Mitt inre skulle förtvina om jag tvingades välja bort en av dem.

Hiphop eller dansband?
Pest eller kolera? Hiphop funkar, men dansband är som att snärjas in i en stor geggig jordgubbskola och veta att tusen getingar är på väg mot dig.

Vad gör dig ledsen?
Så väldigt mycket. Att se någon annan må dåligt, att inte orka, att behöva läsa och höra om allt fruktansvärt som händer här i världen - oavsett om det handlar om människor, djur eller natur.

Vad vill du bli bättre på?
Att skratta. Att uppskatta mig själv och min plats här på jorden. Att ta tillvara på häret och nuet. Att slappna av.

Vad är det bästa du vet?
Att höra mina barn skratta och glittra med sina stora ögon. Naturen är också en av de bästa sakerna jag vet. Och att skriva.

Nu när frågorna är besvarade är det dags att ge utmärkelsen vidare. Fem bloggar med mindre än 200 följare ska väljas ut. Tvåhundra följare? Jag har ingen koll på sånt och bryr mig mindre. Eller, jag vet ju att en viss C i Norrland och en viss P i ett eget kungarike och E i storstan har massor av följare. De kommer inte att få denna award av mig. Istället väljer jag att ge den till Lina, Johanna, Carro, Heléne, den sista utmärkelsen får vara osagd, öppen och valfri.

2 kommentarer:

 1. Vilken snabbis du var. Intressant att läsa dina svar och hur du resonerar runt frågorna. Jag vill också till Skottland och Island liksom til Irland. Helst ska det inte regna under hela vistelsen. :)
  Önskar dig en fin nästavecka.
  Sedan ler jag åt att du är mer teknisk än jag som inte fattade hur jag skulle få dit bilden med medaljen. Jag försökte prata dit den men den lyssnade inte på mig. :)

  SvaraRadera
 2. Söta goa <3 Tack så jättemycket. Vad rörd jag blir. Tack!
  Jag är dock dålig på att skicka vidare awards. Jag brukar istället rekommendera olika bloggar när jag känner det är bloggar jag vill dela med mig av.
  Tack så jättemycket Sandra. Jag är så tacksam jag har hittat till din blogg.
  Önskar dig en superfin dag,
  kram Lina

  SvaraRadera