fredag 8 februari 2013

Längta

Stora fluffiga flingor dalar ner från en ljusgrå himmel och återigen blir marken vit. Snödropparna suckar och bestämmer sig för att ta en paus. De har stått där länge nu, halvt färdiga, och väntat på att få knäppa upp kragen och släppa fram de spröda vita blombladen. Utegranen som tändes till advent lyser fortfarande om kvällarna och utemöblerna som skulle plockats in för länge sen står envist kvar och längtar efter sol och värme.

Längtan efter vår är stor nu. Barmark, en annan känsla i luften som fyller mina lungor. Fåglarna kvittrar redan lovande när solen tittar fram. "Sitsituu, sitsituu." Vad skönt det är att längta efter det självklara. För våren kommer. En vacker dag bara finns den där utanför dörren. Välkomnande och full av löften.

Än så länge är det vinter och vi klär på oss plagg efter plagg för att inte frysa. I eftermiddag packas fikakorgen med smörgåsar och varm choklad. En lekplats i närheten ska besökas och barnen ska rastas så att de somnar sött i sina sängar när kvällen kommit.

1 kommentar:

  1. Vad vackert du skrev idag.
    Önskar dig och dina en fin helg.

    SvaraRadera