fredag 5 oktober 2012

Det kom en fredag

Jag är sårig i öronen efter en förmiddag med två skogstokiga barn. De kan inte vara med varandra och inte utan varandra. Det bråkas och stökas och skriks och slängs med saker och retas och tetas. Hjälp, låt dem få bli friska så att vi kan få träffa andra människor!

Dagen började med ett fantastiskt solsken som fick allt att glimma som att det var täckt av guld. Jag sprang ut på den geggiga gräsmattan med raggsockar och makens "skräpskor" för att få en bild av härligheten. Innanför dörren lät det som att de båda barnen höll på att slå ihjäl varandra. Kontraster.Barnen och jag har varit i Tomelilla och handlat hem förnödenheter och lyx. Sonen blev inskriven i Paprikaklubben (Ica Kvantums "lockpock" för barn mellan 3-10 år) och fick en påsväska med smått och gott i. Eftersom barnen varit sjuka och haft det tråkigt här hemma var de lovade varsin tidning i affären. Oj, det tog tid att välja och sortera och ångra sig och nästan gråta. Varför ska det tvunget finnas en massa skräpleksaker med i alla tidningar nuförtiden? "På min tid" fanns det antingen gnuggisar, klistermärken eller tatureringar som "present" - om det överhuvudtaget fanns något sånt.

Nu vräker regnet ner och kaminen har fått en brasa så att värmen kan börja sprida sig i huset. Det känns rått så fort tempen sjunker en aning och det är hög luftfuktighet utomhus. Vi väntar på att pappan i huset ska komma hem, några timmar kvar, så att helgen kan dra igång. Hemgjord pizza, vin/saft och snacksmys i soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar